Wanneer is de beste tijd om naar Peru te reizen?

Als je de mogelijkheid om te kiezen, is het droge seizoen (mei tot oktober) de beste periode om naar Peru te reizen. Misschien wil je in Peru het Amazone-woud bezoeken? De beste maanden hiervoor zijn april, mei, september en oktober (wanneer het regenseizoen niet vertraagd is of later valt!). Ook een goede periode voor het Amazone-woud: vroeg in het droge seizoen. Kies je om naar Peru te reizen in het regenseizoen (november tot maart), dan kun je vaak goedkopere vluchten vinden. Terplekke zul je ook minder toeristen vinden, zodat het bezoeken van toeristische trekpleisters sneller en rustiger verloopt. Over het algemeen zijn de ochtenden helder en warm, maar in de loop van de dag verzamelen de wolken zich en kan er in de namiddag regen vallen. De lage luchtdruk op hoogte heeft diuretische effecten, net als de hitte en vochtigheid van de Amazone. Het is dus raadzaam om veel water te drinken. Drink enkel gebotteld of gekookt water en geen openbaar water. Het openbaar water is behandeld met chloor en zou relatief veilig moeten zijn, maar het kan milde maagklachten veroorzaken. Onderschat ook de kracht van de UV-stralen van de zon op grote hoogte niet. Een overvloed aan zon, kan bijdragen aan hoogteziekte. Bescherm dus je hoofd! Nog geen idee waar naartoe te gaan? Atacama biedt authentieke, unieke en individuele Peru reizen die je alle hoogtepunten van het land laten zien. Elke avonturier vindt hier de reis van zijn of haar dromen. Je kunt het aanbod bekijken op www.atacama.be en contact opnemen met de medewerkers als je meer informatie wilt over de Peru reizen.

Naar Peru reizen: hoe omgaan met de hoogte en welk eten vind ik er?

De hoogte intrekken, vooral in de tropen, is meestal een plezier omdat het daar niet zo heet is. Er zijn ook minder insecten en de lucht is helder. Als je de hoogte intrekt, raden we aan om bij aankomst een paar uur rust te nemen en de eerste dagen je lichaam de tijd te geven om te wennen. Drink vooral veel water om uitdroging te voorkomen (hoogte is een diureticum). Cola-thee helpt de symptomen te verlichten. Eet lichte maaltijden, met een hoog gehalte aan koolhydraten en weinig vet en eiwitten. Vroeg dineren, zodat de spijsvertering is afgelopen als je gaat slapen. Naar Peru reizen en de hoogtes bezoeken, vergt veel van je lichaam. Vermijd of minimaliseer het gebruik van slaappillen, sigaretten en alcohol. Het land heeft een ongelooflijke variëteit aan groenten en fruit, waaronder 2.000 soorten aardappelen en vrijwel elke tropische vrucht of groente die je zou kunnen noemen. Peruanen houden vooral van hun aji (chili peper) en ajo (knoflook). Er is een breed scala aan specialiteiten, waarbij elke regio zijn eigen specifieke keuken heeft. Eten van straatverkopers koop je beter niet, tenzij je ziet dat de gerechten op propere borden worden geserveerd. Lima en de kust staan ​​bekend om hun uitstekende ‘Creoolse keuken’, die vele uitstekende, verfijnde (en vaak gemarineerde schelpdieren in citroensap met uien en rode pepers bevat), maar er zijn ook tal van andere heerlijke visspecialiteiten. De Andes-keuken, hoewel minder gevarieerd en verfijnd, kan heerlijk zijn. Typische gerechten uit de Andes omvatten: cuy (cavia) en chicharron de chancho (gefrituurd varkensvlees). Opmerking: tegenwoordig worden ook vegetariërs in Peru in de watten gelegd.

Veilig blijven in Lima

De Lima-buitenwijk Miraflores is een goede uitvalsbasis om jezelf te ontspannen in de Peruaanse cultuur. Hoewel het een redelijk veilige wijk is, raden we je ten zeerste aan om deze voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • Laat kostbaarheden achter in de hotelkluis
  • Neem enkel een ​​kopie van je paspoort mee
  • Ruil geen geld op straat