Noorderlicht vakantie; een beleving voor eenieder

Gaat u eens naar het noorderlicht op vakantie. Een noorderlicht vakantie kunt u bij ons boeken op xplorethenorth.be. Wat is een noorderlicht vakantie? Een noorderlicht vakantie houdt in dat u met groepsreis of een individuele reis naar het hoge noorden van Europa gaat. Natuurlijk kunt u ook in andere werelddelen dit bijzondere licht bekijken. We denken hierbij aan landen zoals Canada en Rusland. Ook in het noorden van Groenland is het mogelijk om een noorderlicht vakantie te houden maar er zijn daar zeer weinig nederzettingen, het is er akelig koud en u betaalt zich een ongeluk. Een meer betaalbare noorderlicht vakantie is een vakantie die u bij ons boekt en die u leidt naar het noorden van Scandinavië. U kunt hierbij denken aan landen als:

  • Noorwegen,
  • Zweden,
  • Finland
  • En IJsland

U bent vast en zeker bekend met de Noordkaap. Dat is het noordelijkste puntje van Europa en ligt in Noorwegen. Het is trouwens het hoogste punt van wat we beschouwen als het “vasteland”. Dit zijn twijfelachtige begrippen maar als u op een kaart van Europa kijkt, dan begrijpt u wel wat er mee bedoeld wordt. Er zijn namelijk nog twee zogenaamde “noordkapen” in alleen al Europa te vinden: in IJsland en op Spitsbergen, een eilandengroep dat deel uitmaakt van Noorwegen maar veel noordelijker ligt dan het land zelf. De bekendste Noordkaap bevindt zich aldus in het noorden van het vasteland van Noorwegen en is voor velen een droomlocatie. Niet alleen is het daar minstens de helft van het jaar licht, u kunt er tevens uw noorderlicht vakantie doorbrengen. Als u bij ons een noorderlicht vakantie aanvraagt, dan vragen we u zeker of u deze plek tijdens uw reis wilt bezoeken. Om een noorderlicht vakantie te houden hoeft u trouwens niet zodanig noordelijk af te reizen tot u bij de Noordelijke IJszee bent beland. U kunt ook ergens in Lapland op vakantie gaan. Dat is de bekende regio dat het noordelijk deel van Scandinavië beslaat.

Een Noorderlicht vakantie maken, wat is er mooier?

U begrijpt dat een noorderlicht vakantie niet betekent dat u continu moet rondreizen. Toch is dit wel aan te raden. Uiteraard staat het u vrij om een noorderlicht vakantie te houden in een van onze chalets die u kunt huren. Er zijn diverse activiteiten die u van daaruit kunt doen. Zo kunt u skitochten houden mits u van langlaufen houdt of u gaat in de sauna zitten en vervolgens in een koud meer springen. Maar u kunt ook husky’s voor uw slee spannen en prachtige reizen door de witte omgeving maken. In deze streken is het alsof het altijd winter is. U dient dus wel van de kou te houden. Als u toch al elk jaar een strandvakantie naar Zuid-Europa maakt, waarom zou u dan niet eens afwisselen? Maak iets van uw leven en blijf niet vastzitten in die continue sleur van werken en strandvakanties. Een noorderlicht vakantie kan ook enorm relaxt zijn. Het staat u helemaal vrij om te doen en te laten wat u maar wilt. Enkel naar deze streken toe reizen voor dit bijzondere groene licht kan al genoeg zijn om op een andere manier naar uw leven te kijken. Wellicht wordt u er wel filosofisch van en gaat u mijmeren over de zin van het leven. Als er al zoiets is als een zin van het leven, maar dat terzijde. Een noorderlicht vakantie staat garant voor prachtige herinneringen. Gaat u met een groepje vrienden op reis en maak er een actieve vakantie van! U kunt met echte sledehonden gaan rondtrekken. Maar als u liever op gemotoriseerd reist dan zijn er de sneeuwscooters die u over de uitgestrekte witte vlaktes leiden. Maak er een prachtige sneeuwsafari van als u door Lapland van de ene naar de andere chalet reist. En in de avond zult u het prachtige noorderlicht kunnen waarnemen. Daar zal uw noorderlicht vakantie elke avond prachtig mee worden afgesloten.

Naar het hoogste punt van Europa reizen doet u via ons

Bent u benieuwd naar de kosten van een dergelijke noorderlicht vakantie? Kiest u dan eerst de reis of reizen uit waar u belangstelling voor hebt. Alleen al voor de vakanties en expedities naar Lapland hebt u bij ons de keuze uit meer dan 40 verschillende reizen! Geeft u aan welke reizen u wel zou willen doen door dit naar ons te mailen of door ons te bellen. Onze contactgegevens staan op de website vermeldt. U krijgt van ons een vrijblijvende offerte. Dat betekent dat u nergens aan vast zit en dat het u helemaal niets kost tot aan het punt dat u de gekozen reis boekt. Dan kan de echte voorbereiding en de voorpret beginnen. Voor een noorderlicht vakantie hebt u een andere inhoud van uw koffer nodig dan wanneer u naar Alanya of Ibiza gaat. Een hoop wollen truien, stevige schoenen, handschoenen en een muts zijn onder andere aanbevolen. Gelukkig hebt u voor dit gebied geen speciale inentingen nodig. Vaccinaties hebt u trouwens pas nodig als u Europa verlaat en naar continenten gaat waar de medische wereld nogal achterloopt. Of u nu op wintersport wilt in het hoge noorden van Finland, gezellig kerst wilt vieren met uw familie in een winterse chalet of het prachtige en unieke noorderlicht wilt aanschouwen, bij ons kunt u al deze vakanties snel en goedkoop boeken. Op onze website vindt u veel informatie over alle reizen en kunt u direct online reserveren!