Muizen bestrijden

Voordat je het weet, heb je een muis in huis en vaak blijft het dan helaas niet bij één. Muizen bestrijden is dan ook iets wat je altijd voortvarend op moet pakken, want voordat je het weet heb je hele families in je woning of bedrijfspand. Dit kan verschillende problemen opleveren:

  • kapot gebeten bedrading
  • aangeknaagde meubelstukken
  • geluidsoverlast
  • stankoverlast
  • aangevreten eten

Je bent al snel geneigd om vooral naar het formaat van een diertje te kijken om na te gaan hoeveel overlast ze kunnen veroorzaken, maar dat zegt lang niet altijd alles. Zelf een kleine houtworm kan al voor veel problemen zorgen en dat is met muisjes net zo. Muizen bestrijden is dan ook altijd belangrijk. In de eerste plaats omdat je hun keutels op een gegeven moment echt overal vindt en ze hun urine overal achterlaten. Flinke stank is het geval. Omdat ze hun tandjes kort en scherp willen houden, gaan ze bovendien op allerlei dingen knagen. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan je stoelpoten en tafelpoten, maar ook kunnen ze bedrading stuk bijten, waardoor je verlichting het opeens niet meer doet. Zitten ze tussen het plafond of de muren, dan kan hun gekras over het hout ook voor veel geluidsoverlast zorgen, erg irritant als je ‘s avonds probeert om in slaap te komen. Om nog maar te zwijgen over de schrik die je krijgt als ze plotseling voor je voeten langs rennen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat muizen bestrijden voor veel mensen prioriteit heeft!

Bij bedrijven muizen bestrijden

Muizen bestrijden is voor particulieren dus van belang, maar voor bedrijven kan dit nog veel belangrijker zijn. Je moet er immers niet aan denken dat jij op kantoor gasten ontvangt en dat er dan opeens een muis door de ruimte rent! Dit geeft natuurlijk een zeer slechte indruk van jouw onderneming. En is dat al vervelend, als je een horecaonderneming hebt is het nog veel erger als je te maken krijgt met dit ongedierte. Bovendien zit je dan ook nog met het probleem dat het veel lastiger is om te voorkomen. Je hoeft immers maar een kruimeltje te laten vallen en je loopt al het risico dat de diertjes er op af komen. Je moet dus altijd aandacht hebben voor muizen bestrijden, want je wilt toch absoluut niet dat de keuringsdienst of inspectie of je klanten erachter komen dat jij deze beestjes in je pand hebt zitten. In de eerste plaats is het heel slecht voor je reputatie, omdat men zal denken dat je het met schoonmaken en hygiëne niet zo nauw neemt. In de tweede plaats kan het een tijdelijke sluiting van je horecagelegenheid tot gevolg hebben. Muizen bestrijden moet dus echt je prioriteit hebben!

Vind bestrijder via Beestjes Kwijt

Hoe pak je dit probleem nu aan? Als particulier kun je eerst zelf aan de slag gaan, maar loopt het de spuigaten uit, dan is een professional inschakelen echt aan te raden. Voor bedrijven is het altijd raadzaam om meteen een specialist in muizen bestrijden in de arm te nemen. Er staat dan immers heel veel op het spel en je wilt er dan zeker van zijn dat het probleem meteen goed aangepakt wordt en dat je er dan ook echt van verlost bent. Een specialist in muizen bestrijden kun je eenvoudig vinden via Beestjes Kwijt. Zij hebben ongediertebestrijders door het hele land, waardoor er altijd wel een bij jou in de buurt zit. Je neemt gewoon even contact met hen op en zij zorgen er dan voor dat de professional op het gebied van muizen bestrijden zo snel mogelijk bij jou langs komt om de zaak aan te pakken!