Argentinië reizen

Argentinië - - Atacama

Wil jij naar Argentinië reizen en een unieke rondreis maken? Bij Atacama kan het! Wij organiseren individuele reizen op maat naar vijf bestemmingen in de Zuid-Amerikaanse Andes, zodat ook jij dit prachtige stukje natuur en cultuur kunt beleven. Samen met jou maken we een persoonlijk reisplan, waarbij je zelf kunt kiezen waar je heen gaat en wat je wilt. Wil je zoveel mogelijk landen tegelijk bezoeken, of kies je liever voor één bepaald van de Andes? Met Atacama is van alles mogelijk. Begin bijvoorbeeld door naar Argentinië te reizen, maak dan de oversteek naar Chili en vlieg via Bolivia weer terug.

Met een gerust hart naar Argentinië reizen

Naar Argentinië reizen is vaak een populaire keuze onder onze klanten, en terecht. In dit prachtige Zuid-Amerikaanse land vind je van alles, van het stedelijke Buenos Aires tot de prachtige Andes, waar je helemaal tot rust kunt komen. Het bijzondere aan reizen naar Argentinië is de diversiteit van het land. In het zuiden vind je het ongerepte Patagonië, een dunbevolkt landschap met prachtige vergezichten. Je reist over eindeloze vlaktes en geniet van de rust, terwijl je in de rustieke plaatjes ook helemaal tot rust kunt komen. Wat dacht je van het genieten van Zwitserse nostalgie in Bariloche? Of proef een authentiek stukje Argentijns vlees met een goed glas wijn in Calafate. In het zuiden van Argentinië is het allemaal mogelijk. Ook vind je hier prachtige berglandschappen, met meren en ijsbergen in het Fitz Roy massief. Je zult gegarandeerd onder de indruk zijn de immense gletsjerfronten die je hier vindt. We raden je wel aan om het zuiden alleen van december tot maart te bezoeken. Het is dan zomer en je kunt dus genieten van aangename temperaturen. In de winter kan het flink koud worden in Patagonië, dus je kunt dan beter in het noorden blijven.

Naar het noorden van Argentinië reizen

Maar ook het noorden van Argentinië is een aanrader om naartoe te reizen. Hier is het klimaat compleet anders en waan je je plotseling in een groene oase van rust. En in het oosten van Argentinië vind je de Andes. Veel van onze reizigers combineren Argentinië met Chili, omdat je op deze manier beide kanten van de Andes te zien krijgt. Aan de ene kant van de Andes vind je dan het prachtige Argentinië en aan de andere kant kun je genieten van al het moois dat je in Chili kunt vinden. Het is een unieke kans om niet alleen de Andes goed te bekijken, maar ook om de twee culturen mee te maken. Je zult ervaren dat beide landen veel op elkaar lijken, maar dat er ook grote verschillen zijn. Het is een unieke ervaring om op zo’n manier door Chili en Argentinië te reizen. Zeker een aanrader als je veel wilt ervaren van deze twee landen. Argentinië is zo’n mooi land dat je vaak met een enkele rondreis nog niet alles hebt gezien. Wij raden je daarom vaak aan om een rondreis beperkt te houden en niet van hot naar her te vliegen. Op deze manier blijf je genieten van al het moois dat Argentinië te bieden heeft en loop je niet zomaar aan al deze schoonheid voorbij. Naar Argentinië reizen is echt een ervaring op zichzelf en het zou jammer zijn als je te druk bent om hiervan te genieten. En vaak merken we dat als je er een keer geweest ben, dat je blijft terugkomen. Er is zoveel te zien en te doen, dus bereid je er maar op voor om verliefd te worden op dit prachtige Zuid-Amerikaanse land en nog veel vaker naar Argentinië te reizen! Lees meer…